SPANNEND

Hallo iedereen,

Vandaag over een maand lanceert Boekscout mijn eerste roman "Het uur van de lever". Natuurlijk ben ik enorm blij. Blij met de hulp van een uitgever, blij met hun geloof in mijn boek en blij dat ik het eindelijk op de wereld kan loslaten. Wellicht al meer dan tien jaar wist ik dat er een boek in mijn hoofd zat. Ik vertelde het aan de collega's en de vrienden, deels om mezelf aan te moedigen maar de tijd om er aan te gaan zitten, ontbrak me. Nu ik vervroegd gepensioneerd ben en tijdens de wereldreis die ik met mijn vrouw ondernam gedurende bijna drie jaar, heb ik pauzes ingelast om er aan te werken. Straks is het resultaat beschikbaar.

De #MeToo beweging is een belangrijke trigger geweest. Bij mannen die zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste intimiteiten, valt vaak hun heimelijke en systematische gedrag op. Andere mannen worstelen met hun verleden als ze hun intieme verlangens tegenover vrouwen, afwegen op de huidige schaal van welvoeglijkheid. Die spanningsboog vormt een interessant thema voor een fictief verhaal en waarschijnlijk ook voor heel wat discussie achteraf. Ons gedrag als man naar vrouwen toe kan er door verbeteren. Daarnaast zal je merken dat ik een aantal plekken op de wereld, een warm hart toedraag. Dat en de liefde voor de verrukkelijke keuken die het oosten en het zuiden bieden.

Alvast een voorsmaakje.

David Engels is een succesvol zakenman en uitvinder van het “e-Xp-book”. Na de dood van zijn vriendin is hij van de aardbol verdwenen. Sam, een journaliste, vindt aanwijzingen van psychisch geweld, stalking en grensoverschrijdend gedrag. Zij wil de man confronteren met zijn promiscue verleden. In de eerste stad van de Nieuwe Wereld ontwikkelt zich een spel van aantrekken en afstoten tussen de jonge interviewster en de oudere “Conquistador”. Heen en weer geslingerd tussen sympathie voor hem en afkeer voor zijn verleden, probeert Sam te zoeken naar het waarom van Davids heimelijke gedragingen.

Groeten,

Luc Samson


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


SPANNEND

Día de la Hispanidad

Boekcover is klaar

SPANNEND